Hamović: Opozicija nije podeljena, samo se opredelila za dva puta

Vesti 18. maj 202414:16 28 komentara

Urednik izdavačke kuće Klio i predsednik Političkog saveta Pokreta slobodnih građana (PSG) Zoran Hamović izjavio je da opozicija nije podeljena, već da se samo opredelila za dva različita puta da dođe do istog cilja.

Hamović je za N1 komentarisao nalaze agencija Faktor Plus i Demostat pred izbore 2. juna da su brojni ispitanici neopredeljeni i u velikoj konfuziji. Prema tim istraživanjima, mnogi glasači ne znaju da li se izbori održavaju u njihovoj opštini, ko učestvuje a ko bojkotuje…

Na pitanje koliko je realno popraviti ovaj nalaz do 2. juna i smanjiti konfuziju kod birača, Hamović je rekao:

„Mi ćemo učiniti sve da je smanjimo i da stvorimo ambijent u kome je sasvim jasno i prepoznatljivo ko izlazi na izbore i da ukažemo na najvažniju stvar da postoje oni za koje se može glasati“.

Povodom često isticane podele u opoziciji, Hamović je rekao da se opozicija samo opredelila za dva različita puta da dođe do istog cilja.

„Opozicija, zapravo to možemo sasvim slobodno da kažemo, nije podeljena. Mi smo i dalje zajedno. I mi ćemo se truditi da i ove izbore na svaki mogući način dovedemo do one tačke u kojoj se čita uspeh koji je dostižan u ovom trenutku za sve nas“, naveo je on.

Upitan u čemu je to opozicija zajedno, Hamović kaže:

„Ako pogledate, vi kad kažete podeljeni i da postoji onaj deo opozicije koji bojkotuje izbore, govorite zapravo o Beogradu, ali u Srbiji – mi sarađujemo. I ne samo, to je nešto na šta računamo i posle izbora. Naravno da ćemo sarađivati na različite načine. Zato ne treba kod glasača stvarati tu vrstu konfuzije i pojačavati tu ideju o podeli. Mi nismo podeljeni, mi samo pokušavamo da na različite načine dostignemo isti cilj, to je sasvim jasno. Ali kada je reč o bojkotu, znate, u politici – nema rada od kuće. Vi ne možete, ako ne izlazite na izbore, ne možete da postignete rezultate i zato biram borbu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare