Hapšenje u Beogradu zbog krijumčarenja migranata: Osumnjičeno 11 pripadnika kriminalne grupe

Vesti 28. maj 202412:21 0 komentara
Policija hapšenje migranti
Vesna Lalić/Nova.rs

U Beogradu je danas uhapšeno 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su u periodu od novembra 2023. godine do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata među kojima su državljani Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske Unije.

Kako  je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapšeni su N.D., M.T., V.O., D.M., I.S., A.J., T.Đ., Z.N., S.N., P.К. i D.S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kerivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizotori predvodili N.D. i M.T., izvršili su krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi radi sticanja protipravne imovinske koristi, za iznos, koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu, navelo je Tužilaštvo u saopštenju

Kako se dodaje, ova kriminalna grupa je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom centru u Tutinu, a potom organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist, organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!