Haradinaj: ZSO prihvaćena obaveza, odbijanje pokriće protiv velikog dogovora

Vesti 30. jan 202316:371 komentar
Armend NIMANI / AFP

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da svi oni koji Zajednicu opština sa srpskim većinom vide kao problematično pitanje, i Kosovo i Srbija, nemaju problem sa ZSO, već žele da ga iskoriste kao "pokriće" da se suprotstave velikom dogovoru. Haradinaj je naveo na svom Fejsbuk profilu da je ZSO prihvaćena obaveza koja se mora sprovoditi u skladu sa Ustavom Kosova i mora se zaključiti kao pitanje.

„To radi Srbija i, nažalost, to radi i premijer Kosova. Sve odluke i radnje vlada u Prištini i Beogradu, u ovih poslednjih četiri, pet meseci, od izdavanja tablica, tenzija na severu, izlaska iz institucija lokalnih Srba, do raspisivanja izbora na severu, predstavljaju opstrukciju evro-američkog plana“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ova politička igra mora da se završi i Kosovo mora da usmeri sve svoje političke, intelektualne i građanske potencijale na svoju glavnu temu, a to je „veliki sporazum o međusobnom priznanju sa Srbijom“, koji se, prema njegovim rečima, može postići samo uz blisko koordinisanje aktivnosti sa SAD i EU.

Komentari

Vaš komentar