Hoti: Nema „crvenih linija“ za postizborne koalicije

Vesti 10. feb 202115:40
N1

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Kosova i kandidat Demokratskog saveza Kosova (DSK) za premijera, Avdulah Hoti izjavio je "da u cilju stvaranja jakih i održivih institucija Kosova" ta stranka nema "crvenih linija" za stvaranje koalicija posle parlamentarnih izbora koji su u nedelju.

„Komuniciramo s građanima, preduzećima, svim kategorijama kako bismo dobili njihovo poverenje da budemo prvi na izborima. Posle toga ćemo sesti sa celokupnim političkim spektrom kako bismo postigli neophodne sporazume, uvek na programskoj osnovi, za formiranje državnih institucija“, rekao je Hoti za Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da je DSK „uvek stavljao interese države Kosovo ispred partijskih interesa“.

Dok su i predstavnici drugih stranaka rekli da za njih nema „crvenih linija“ za sklapanje postizbornih koalicija, lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti je ocenio da će na izborima 14. februara ostvariti „tako ubedljivu“ pobedu da neće imati potrebu za stvaranjem neke postizborne koalicije s drugim strankama.

„Mi imamo jednu koaliciju sa (v.d. predsednicom Kosova) Vjosom Osmani i nama druga koalicija neće biti potrebna“, kazao je Kurti na skupu u Prizrenu.

Komentari

Vaš komentar