Hrkalović ponudila izvinjenje Zorićki, putem jednog tabloida

Vesti 27. jul 202216:09 9 komentara
N1

Želim da ponudim duboko izvinjenje novinarki Jeleni Zorić i da istaknem da nije bila namera da pretim, niti sam prenošenje ove informacije koju sam čula doživela kao pretnju, izjavila je za portal Objektiv.rs nekadašnja državna sekretarka u MUP Srbije Dijana Hrkalović.

Hrkalović je izvinjenje ponudila „povodom navoda u medijima da je gospođa Jelena Zorić doživela kao pretnju moju izjavu iznetu u emisiji na televiziji Hepi, koja glasi da sam čula kako brat Jelene Zorić priča da je imala probleme sa redakcijom u kojoj je prethodno radila, zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog krminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl redakcije“.

Ukoliko je ova informacija koju sam čula posredstvom poznanika neistinita informacija, želim i za to da ponudim svoje duboko izvinjenje, izjavila je Hrkalović za Objektiv.rs.

Novinarka BIRN i nedeljnika Vreme Jelena Zorić izjavila je FoNetu da je u Trećem osnovnom tužilaštvu dala iskaz povodom izjave bivše državne sekretarke MUP Srbija Dijane Hrkalović na Televiziji Hepi koju je shvatila kao pretnju, jer je „ničim izazvano“ spominjala njenog brata u kontekstu Jovanjice.

Povezano:

Zorić je ranije danas za Glas Amerike izjavila da joj se Dijana Hrkalović, putem saopštenja, objavljenog u jednom tabloidu, izvinila, kada je čula da je pretnje prijavila nadležnima i primetila da se ne izvinjava pred milionima gledalaca pred kojima je sve izrekla.

„Međutim, u istom saopštenju navodi da je sve informacije čula od jednog druga, ali da se izvinjava bez obzira da li je tačno ili nije tačno šta je rekla. Vidite, i to je jedan vid pretnje i diskreditacije, dakle, osoba koja je po obrazovanju psihološkinja, a koja bi trebalo da ima bezbednosnu kulturu na visokom nivou, s obzirom da je bila bivša državna sekretarka, priznaje da je neproverenu informaciju o meni iznela pred milionskim auditorijumom“, ukazala je Zorić u intervjuu za Glas Amerike i dodala: „Iznela je laži, uvrede i spomenula mi, van ikakvog konteksta, člana porodice. I sada se ne izvinjava pred milionima gledalaca, pred kojima je sve izrekla, nego putem tabloida i još nastavlja da provocira izjavom da želi da ponudi izvinjenje i ukoliko je informacija koju je čula posredstvom poznanika neistinita informacija. Iako je lako proverljivo, čak i putem Gugla, a oglasili su se i moji nekadašnji urednici, koji su naveli da je o meni izrečena neistina“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare