Hrkalović negirala da se ona spominje u komunikaciji Belivuka i Vučkovića

Vesti 05. sep 202209:46 > 13:33 24 komentara

Nastavljeno je suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, po optužnici za trgovinu uticajem. Dijana Hrkalović negirala je da se ona spominje u telefonskoj komunikaciji vođe klana Veljka Belivuka i žandarma Nenada Vučkovića. Na suđenju je počeo uvid u pisane dokaze koji će biti nastavljen 14. oktobra, za kada je i zakazan nastavak glavnog pretresa.

Pročitajte još

Na pitanje sudije da prokomentariše spominjanje „D“ i „Dijana“ u izveštaju o veštačenju telefona Veljka Belivuka ona je odgovorila: „Spominje se i Nebojša i ministar što je važno za moj postupak“. Na insistiranje sudije da se izjasni o spominjanju „D“ i „Dijana“ u komunikaciji Belivuk – Vučković, odgovorila je: „Osporavam da sam to ja“.

Advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović je tokom suđenja rekao da mu nije jasno zašto se sva dokumenta prikazuju kada bi, kako kaže “tužilac u ovom postupku trebalo da dokaže da Dijana nešto nije dostavila”.

“Ovi dokazi koje gledamo su već razmatrani”, rekao je Đukanović.

Na današnjem suđenju bivšoj državnoj sekretarki je počeo uvid u pisane dokaze koji će biti nastavljen 14. oktobra, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa.

Danas su predstavljeni: reŠenja o postavljenju na funkcije na kojima su bili optuženi Dijana Hrkalović, Dejan Milenković i Milorad Šusnjić. Izveštaj veštačenja telefona Veljka Belivuka, rokovnik drugooptuženog Milenkovića, dokumentacija u vezi sa video snimcima uzetim sa nadzornih kamera hotela Konstantin, a koji se nalazi u ulici u kojoj je ubijen Vlastimir Milošević januara 2017. godine.

Iznošenje dokaza biće nastavljeno iznošenjem preostale pisane dokumentacije, prikazom audio i video materijala kao i iskazima svedoka.

Hrkalović je stigla u sud neposreno pre zakazanog suđenja:

Naša reporterka javlja da je na suđenje stigao i advokat Hrkalović, funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović.

Za zloupotrebe položaja optuženi su nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković kao i Milorad ŠušnjiĆ, bivši načelnik PU Novi Sad.

Hrkalovićeva se tereti da je naložila načelniku Dejanu Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Belivuk je pravosnažno oslobođen tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela.

Hrkalovićeva se tereti i da je sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Hrkalović je u policiji počela da radi 2014. godine na mestu zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine. Hrkalović se u maju 2019. godine povukla iz MUP-a.

Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare