Dan pre napada na stradalog ministrovog brata, huligani lomili klupe u istom parkiću, dolazila policija

Vesti 27. maj 202411:08 142 komentara
N1

Grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je zatim preminuo u Urgentnom centru, mesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan pre je lomila klupe i pretila jednom građaninu. Slučaj je prijavljen i dolazila je policija.

Đorđe Mijatović, brat potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, preminuo je juče u Urgentnom centru, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić za Blic TV, navodeći da će se utvrditi uzrok, odnosno da li je preminuo od posledica prebijanja ili od epi napada, kako su doktori rekli da je imao, ili drugih zdravstvenih problema.

MUP je saopštio da su u pitanju dve osobe i da se za njima traga, kao i da je telo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na  obdukciju.

Kako saznajemo, Mijatovića su oko 18h napali u parku u Medakoviću, a izašao je da porazgovara sa njima jer su zastrašivali decu i njegovom detetu otimali loptu.

Pročitajte još:

U razgovoru sa stanarima okolnih zgrada, saznajemo da im mesecima problem pravi ista grupa – od desetak tinejdžera, otprilike od 15 do 17 godina koji redovno narušavaju javni red i mir i prave incidente.

Tako su, prema rečima stanara, dan pre toga lomili klupe i razbacivali pesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i pretili mu, kažu očevici.

U subotu, samo dan pre ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je i došla, porazgovarala nakratko sa njima ali ih nije legitimisala jer su maloletna lica u pitanju. I otišla.

Stanari navode da kada god je lepo vreme, ista grupa mladića, ali i devojaka, pravi buku i nepristojno se ponaša, navodeći da su nemoćni i u strahu za svoju decu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M.

Ministar Ivica Dačić je, gostujući na televiziji Blic, rekao da se utvrđuju okolnosti smrti, i da nije sigurno da je Đorđe stradao od posledica udaraca, već da su doktori rekli da je imao i epi napade, a da će obdukcija utvrditi sve. Tabloidi, među kojima i Blic, i pre obdukcije objavljuju saznanja da je navodno posle prebijanja pao, udario glavom, pa imao epi napad.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare