Humanitarni bazar dece iz 37. bloka: Mafini i kolači za lečenje mame njihovog druga

Vesti 18. maj 202415:16 3 komentara
Budi human

Deca iz OŠ "Đuro Strugar" na Novom Beogradu organizuju humanitarni bazar s ciljem prikupljanja novca za majku njihovog drugara kojoj je hitno potrebna finansijska pomoć za lečenje sarkoma mekih tkiva u inostranstvu. Na bazaru će se prodavati raznovrsne stvari, od mafina do igračaka, koje su deca sama pripremila.

Kako nam je objasnila jedna mama čije dete ide u tu školu, Branki se posle nekoliko godina vratio rak od kog je već ranije bolovala. Ovog puta ne postoje mogućnosti da se leči u Srbiji. Za lečenje u inostranstvu potrebno je 90.000 evra.

Porodica je pokrenula humanitarni broj (1661 na 3030), tako su i ostali saznali da se Branka ponovo bori sa ovom bolešću.

Deca nisu mnogo čekala. Drugarice njenih sinova (koji su šesti i osmi razred), same su pokušale da između sebe pronađu način da pomognu.

Od roditelja su samo tražile pomoć za pečenje mafina.

Jedna baka i jedna mama pritekle su u pomoć i juče prodavale mafine ispred škole.

Promo

Međutim, kada su za samo pola sata prodale sve što su donele, krenula je prava akcija. Deca su trčala u prodavnicu, pravila sokove, donosila domaće sokove od kuće…

Za dva sata sakupili su 87.000 dinara.

Akciju su rešili danas da nastave ispred bioskopa Fontana posle 18 časova, ali i da je prošire. Tako će oni koji prođu Pariskim komunama naići na pravi mali bazar.

Prodavaće se kolači, palačinke, pite, igračke… Svaka donacija je dobrodošla.

Promo

Sutra će ponovo nastaviti akciju prikupljanja pomoći za Branku ispred svoje škole u 37. bloku, a potom i u ponedeljak, utorak i sredu (20, 21. i 22.5) ispred škole u periodu od 18:30-19:30h.

Kako dodaje naša sagovornica, deca iz 37. bloka ovo nije prvi put da se sama organizuju i pomognu drugom. Svaki put kada se razboli roditelj nekog deteta koje ide u njihovu školu, ovi mališani reaguju među prvima.

Ko nije u prilici da svrati do štanda ispred škole ili na današnji bazar, pomoć može uputiti i putem fondacije Budi human.

Na njihovom sajtu navodi se da je 44-godišnjoj Branki Dejanović pre dve godine, nakon specijalističkog pregleda, uočena promena u omotaču išijadikusa za koju je procenjeno da je benigna. Nakon učinjene biopsije potvrđeno je prisustvo malignog sarkoma mekih tkiva.

Iste godine učinjeno je operativno lečenje ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto lečenje hemoterapijama i zračenje x nožem.

Prošle godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

S obzirom da lečenje iziskuje velike troškove, Branki je potrebna pomoć svih humanih ljudi u vidu donacija kako bi što pre obezbedila sredstva za nastavak lečenja.

Sredstva su joj potrebna za imunoterapije i izradu personalizovanih vakcina, specijalističke preglede, kao i za putne troškove u toku lečenja.

Ko želi, pomoć može uputit SMS porukom 1661 na 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908591-89

Uplatom na devizni račun: 160-6000001909735-52

IBAN: RS35160600000190973552

Više o mogućnostima pogledajte na sajtu fondacije Budi human.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare