I dekanu Pravnog fakulteta u Nišu prekršajni nalog, on najavljuje pravnu bitku

Vesti 20. dec 202120:08 > 20:13 36 komentara
N1

Dekanu Pravnog fakulteta iz Niša Goranu Obradoviću i jednoj prodekanki, stigli su na kućnu adresu prekršajni nalozi zbog ometanja saobraćaja tokom ekološkog protesta 11. decembra u tom gradu.

Dekan Obradović za N1 najavljuje pravnu bitku jer želi da vidi – dokaze.

„Idemo na sud. Očekujem da se dokaže. Da vidimo koje validne dokaze imaju, koja su dokazna sredstva upotrebili“, rekao je dekan Pravnog fakulteta u Nišu Goran Obradović.

Povezane vesti

Najavljuje dopis Prekršajnom sudu u tom gradu, pošto tako nalaže Zakon o prekršajnom postupku, jer želi da njegov advokat vidi dokaze na osnovu kojih je dekan postao pešak-prestupnik.

„Obavestiću Sud da neću platiti polovinu kazne u ostavljenom roku i da hocu da idem na Sud“, rekao je za N1 Obradović.

Policija u uniformama, podsetimo, nije bila prisutna na skupovima. Saobraćajne policije na ulicama takodje nije bilo, ali su pripadnici različitih policijskih jedinica, odmah po završetku okupljanja, presretali demonstrante, legitimisali ih i pretili kaznama.

Problematično je to što ovih dana prekršajne naloge dobija veliki broj građana Niša koji se sa policijom nije sreo, a pravnici i advokati pitaju – na koji se zskoniti način utvrdjivao identitet učesnika protesta, tvrdeći da takav način – ne postoji.

Iz Policijske uprave u Nišu nisu odgovorili na dopis N1 u kome je zahtev da objasne koju su tehnologiju koristili za prepoznavanje učesnika ekoloskih protesta 4. i 11. decembra.

Komentari (36)

Vidi sve komentare