I na skupštinskoj sednici o Kosovu Vučiću kriv Šolak

Vesti 02. feb 202319:17 21 komentara

Osim o kosovskom pitanju, danas se u Skupštini govorilo i o brojnim drugim temama, pa tako i o Telekomu, kompaniji United media i njenim kanalima, među kojima je i N1. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tako u toku rasprave optužio suvlasnika United grupe Dragana Šolaka da želi da "razori Srbiju".

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je, tokom rasprave u parlamentu, da je glavni problem da se Telekom Srbija bori protiv United grupe, jer u okviru te grupacije posluju slobodni mediji.

POVEZANE VESTI:

„Pišite, pišite, sada ćete da kažete da ja branim Šolaka. Ne, nego se vi bojite svake slobodne reči u Srbiji da bi mogli lakše da manipulišete građanima Srbije i da ih dovodite u zabludu“, poručio je Aleksić.

Predsednik Vučić je odgovorio da je suština u želju da se razori Telekom Srbija, „a da Šolak i oni koji bi da razaraju Srbiju mogu da unište Srbiju kao što su to radili u prethodnom periodu.“

„I Vučić je loš, jer Vučić štiti državu, i državnu kompaniju i ne da takvima da razore državnu kompaniju. Ako sam loš zbog toga, prihvatam i priznajem“, rekao je Vučić.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sednicu na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.

Izveštaj je poslanicima formalno podnela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava. Tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se poslanici pozicije i vlasti gurali i koškali ispred klupe u kojoj je sedeo Vučić.

Dešavanja u parlamentu pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare