I Stonsi bi od umora pali s bine, ali ne i ministri: Svi – u Kosjerić i Zaječar

Vesti 26. mar 202119:38 > 20:26 37 komentara

Kao da u nedelju glasa cela Srbija, a ne Zaječar, Kosjerić i Preševo. Ministri i predsednik države negiraju da su bili u funkcionerskoj kampanji, iako su se ovi gradovi u prethodnim nedeljama zbog njihovih poseta pretvorili u centar sveta.

Zbog ovako zgusnutog rasporeda i Rolingstonsi bi se otkotrljali s bine, ali tokom turneje: Svi putevi vode u Kosjerić i Zaječar, ministri su se u te trenutne srpske metropole baš brzo dokotrljali.

povezane vesti

Momirović u Zaječar stigao još u februaru i to, pre asfalta, a u Kosjerić doneo strategiju za buđenje poljoprivrednih i turističkih potencijala.

„Odmah smo krenuli na ovih 13 kilometara Mesna zajednica Makovište, Seča Reka kreće brzo, Brajkovićevo već krenulo, a Mesna zajednica Varda kreće koliko sutra“, obećava Momirović.

Vulin u Zaječaru objasnio da je stopa kriminala u padu, a nedelju dana kasnije sastanak štaba za vanredne situacije održao, gle čuda, u Kosjeriću.

Posle Vulina, Boško Ničić pao u zagrljaj i Siniši Malom, ministar finansija prvo poručio Zaječarcima biće bolje, a u Kosjeriću u društvu direktora Telekoma to i dokazao – podelio četiri laptopa, štampač i internet.

Premijerka na brojanje malina u Kosjerić povela dve ministarke…ionako ih do sada gotovo nismo ni videli, ni čuli, a Brnabićeva u Zaječar došla da, kako kaže, skrene pažnju na neke važne stvari.

„Mogli bi da me optužite za funkcionersku kampanju da sam prvi put ovde, ali s obzirom da dolazim četvrti put u Zaječar kao premijerka verujem da ne možete“, keže Brnabić.

Ministarka Mihajlović, zbog snega, požurila u kosjerićku toplanu. Sneg se još nije otopio, a i ministar Nedimović stigao u isto mesto jer ako je Kosjerić u poslednje dve godine, kako kaže, kupio bar sto traktora od državnih subvencija, može i on nešto da učini za Kosjerić.

Novinarka je pitala Nedimovića: „Malopre dok ste razgovarali sa poljoprivrednicima videla sam da ste im čak dali i broj telefona, jel’ to znači da je ministarstvo uvek tu?“

A Nedimović odgovrio: „Pa ja to ne radim samo ovde, nego svuda“.

Ona nije delila broj telefona, ministarka Marija Obradović Kosjeriću odobrila novac iz budžeta, baš pred izbore.

„To se slučajno poklopilo zaista“, kaže.

„Da je reč o funkcionerskoj kampanji potvrđuje i činjenica da su posete članova vlade Zaječaru i Kosjeriću u proteklom mesecu bile 37,6 puta češće nego za prethodne četiri godine od održavanja poslednjih lokalnih izbora u tim mestima“, navodi Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

I sve je po zakonu, samo da se stranačke i javne funkcije ne mešaju. Zato je Boško Ničić posle ministara dočekao i predsednika države, koji obilazi važne infrastrukture projekte po Srbiji, sve je počelo u Zaječaru.

„Prošli put smo imali 36, 37 odsto, možda ćemo sada da imamo više videćemo ali nisam se time bavio, obišao sam sela nisam ni ušao u Zaječar“, kaže Aleksandar Vučić.

U nedelju se glasa u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu, ali na jug se nije išlo. Kažu tamo nema ulaganja i grandioznih obećanja.

„Investicije ovde dolaze do Vranja…dakle u Bujanovcu i Preševu koji su južno od Vranja apsolutno nema ništa od ozbiljnih investicija“, kaže Nikola Lazić, glavni i odgovorni urednik dvojezičnog portala Bujanovačke.

Možda bi neko trebalo da kaže da je turneja „Svi putevi vode u Zaječar i Kosjerić“ bila uspešna, ili je još uvek rano za svođenje utisaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare