I UNS osudio ubacivanje letaka u zgradu Danasa – obeležavanje novinara

Vesti 10. maj 202318:05 0 komentara
N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da osuđuje ubacivanje letaka sa likom Alije Izetbegovića, Franja Tuđmana, opozicionih lidera i logom Danasa, N1 i Nove S u zgradu redakcije dnevnog lista Danas.

UNS podseća da je novembra prošle godine na službenu mejl adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, stigla poruka u kojoj se novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa preti „salvama metaka“.

„Obeležavanja novinara i njihovih redakcija predstavljaju uznemiravanje i moraju prestati“, navodi UNS.

Ispred redakcije lista „Danas“ ubačeno je više od 20 letaka na kojima su pored lika Alije Izetbegovića, Franja Tuđmana, lidera opozicije, odštampani logo ovog dnevnog lista, kao i oznake televizija N1 i Nova S, a leci su potpisani sa „Кonzervativni pokret Naši“.

UNS podseća da ovo nije prvi put da su leci sa potpisom te organizacije ubačeni u ulaz zgrade dnevnog lista Danas, jer su leci sa fotografijom predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i natpisom „NATO terorista“ pronađeni pre četiri meseca u dvorištu televizije N1 i ulazu u redakciju Danasa.

I Nezavisno udruženje novinara Srbije naoštrije je osudilo targetiranje medija Danas, Nove S i N1, ističući da targetiranje novinara mora da prestane.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!