Ibar se vratio u korito, u Raški se čisti teren, traje potraga u Novom Pazaru

Vesti 21. jan 202314:23 4 komentara

Situacija u Raški u vezi sa poplavama danas je bolja, javio je reporter N1. Voda se prilično povukla, ali autobuska stanica još uvek nije rašćišćena i autobusi ne saobraćaju. Nadležni obećavaju da će u ponedeljak biti normalizovan saobraćaj sa te stanice. U Novom Pazaru još uvek traje potraga za jednom osobom koja je upala u Trnavsku reku.

Reka Ibar se vratila u korito, nalazi se na nekoliko centimetara ispod gornje granice za uvođenje vanrednih mera. Ispumpava se voda iz podruma, dok je na površinama gotovo i nema, ali je ostalo blato i mulj, i sada se radi na čišćenju.

POVEZANE VESTI

Ono što niko još uvek ne zna je koliko je štete Ibar naneo ovim poplavama.

Na autobuskoj stanici u Raški, voda je bila i do jednog metra, kaže direktor Vladan Šalović.

„Noću se povukla, danas smo krenuli u čišćenje autobuske stanice, nadamo se sutra da će radnici krenuti u intenzivnije čišćenje i da se od ponedeljka normalizuje saobraćaj“, uverava.

Što se tiče Novog Pazara, tamošnje reke su se takođe vratile u svoja korita.

Još uvek traje potraga za jednim muškarcem koji je upao u Trnavsku reku, gde je na oko 8km nizvodno juče pronađeno telo njegovog komšije, koji je takođe upao u reku.

Na terenu su policija, spasioci i meštani, kao i ronioci Žandarmerije.

Reporter N1 kaže i da je Raška ostavila velike količine smeća i razorila lokalne puteve, pa postoji mogućnost da će potraga za ovim čovekom potrajati dok se potpuno ne očisti teren.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare