Identifikovan lovac koji je upucao 13-godišnjeg dečaka iz Pirota

Vesti 08. jan 202321:13 71 komentara
Shutterstock/ilustracija

Lovac koji je danas oko 13 sati upucao trinaestogodišnjeg dečaka na Vlaškim planinama u lovištu „Ponišavlje“ Pirot je identifikovan.

Kako je potvrdio Ljubiša Stanković, upravnik lovišta gde je došlo do nesreće, osumnjičeni za nesreću je bio u grupi lovaca koja je danas na Vlaškim planinama lovila divlje svinje.

Povezane vesti

„Malopre sam došao odozgo sa terena, gore je još policija, uviđaj se radi kako bi se utvrdilo kako je tačno došlo do nesreće. Zna se ko je pucao, taj čovek je iz iste grupe lovaca u kojoj je bio i otac dečaka. Ja sam takođe danas sa svojim ljudima bio na tom terenu, ali smo otišli pre nego što su oni došli. Na tom mestu je danas bilo dvadesetak lovaca, među kojima taj dečak, njegov otac i čovek koji je upucao trinaestogodišnjaka“, rekao je Stanković i dodao:

„Nejasno je kako taj lovac nije video dečaka jer je mališan imao prsluk koji se nadaleko vidi i nosi se baš kako bi se izbegle ovakve situacije. Nažalost, svedoci smo da se svake godine desi poneka nesreća u lovu, ovo je posebno teško jer se radi o detetu. Ne mogu da pričam o okolnostima ovog događaja jer ih zaista ne znam, policija će odraditi svoj deo posla i utvrditi šta se i kako se desilo“, prenosi Nova.rs.

Na pitanje Nova.rs da li je dozvoljeno voditi maloletnike u lov, Stanković kaže da je ovaj događaj bio povod da se o tome razgovara među lovcima.

„Baš smo sada o tome diskutovali, u zakonu o tome ne pište ništa, pa mnogi lovci sa sobom vode decu. To je postalo veoma često, eto vidite na Fejsbuku, mnogi mališani postavljaju slike iz lova. Po meni to nije u redu, ne bi trebalo decu voditi u lov kako bi se sprečilo da se desi ovo što se danas dogodilo. Strašno smo uznemireni, nadamo se da će dete biti dobro, dečakov otac je policajac, mogu misliti kako je njemu“, rekao je upravnik lovišta.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru potvrđeno je da je dečak primljen sa prostrelnom ranom u predelu butine i bedrene kosti, povredom glave, grudnog koša i abdomena.

„Nakon hirurškog zbrinjavanja i dijagnostičkog CT u Pirotu dovezeno je u Urgentni centar UKC Niš. Dečak je svestan, orijentisan i komunikativan“, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

S obzirom na dečakove povrede, ustanovljeno je da je na njega ispaljeno više hitaca, prema nezvaničnim informacijama čak pet, i to iz sačmarice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare