Identifikovan mladić koji je u Priboju pevao: „Božić je, pucaj u džamije“

Vesti 09. jan 202216:44 komentara
priboj huligan
Twitter/Screenshot

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju identifikovali su osamnaestogodišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Odmah po objavljivanju snimka na društvenim mrežama i u medijima, na kome mladić peva pesmu neprimerenog sadržaja, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala učesnika ovog događaja“, navode iz MUP-a.

O događaju je, kako se dodaje, obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intenzivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti.

Podsetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak, nastao na Badnje veče, na kom se vide kako više osoba sa upaljenim bakljama peva: „Božić je, Božić je, pucaj u džamije'“.

Na snimku je, međutim, jasno vidljiv samo mladić koji je u kadru i kog je policija identifikovala.

U Priboju se početkom godine dogodio još jedan nacionalistički ispad, kada se pojavio snimak na kom se vidi kako grupa policajaca peva šovinističku pesmu, u kojoj se poziva da se u Novom Pazaru desi „novi Vukovar“, a u Sjenici „nova Srebrenica“.

Jedan od policajaca je potom uputio izvinjenje svima onima koje je povredila „pesma koja se čula te večeri“, a MUP je tim povodom formirao radnu grupu i pokrenuo disciplinski postupak.