IFJ usvojio rezoluciju kojom se traži da se hitno otkriju ubice Milana Pantića

Vesti 03. jun 202217:37 1 komentar
N1

Skupština Međunarodne federacije novinara (IFJ) održana u Omanu je, na predlog Udruženja novinara Srbije, jednoglasno usvojili rezoluciju kojom se traži efikasan pravosudni postupak i angažovanje Tužilaštva za organizovani kriminal, kako bi bili otkriveni i kažnjeni nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića, saopšteno je iz UNS.

Povezane vesti

Na skupštini IFJ, koja je danas završena u Muskatu, učestvovalo je 350 novinara iz više od 90 zemalja.

Podršku rezoluciji UNS sa govornice pružila je i predsednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, koja je rekla da je vrlo važno rešavanje slučajeva poput ubistva Pantića za sve zemlje regiona i da bi to bilo ohrabrujuće za novinare u regionu u borbi protiv korupcije i nekažnjivosti napada i ubistava novinara.

Pantić, dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine, ubijen je 11. juna 2001. godine udarcima tupim predmetom u glavu u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, a ubice do danas nisu otkrivene.

Podsetimo, UNS je nedavno predložio Kongresu Međunarodne federacije novinara (IFJ) da po hitnom postupku usvoji rezoluciju kojom pruža punu podršku radu Komisije za istraživanje ubistava novinara i naporima novinarskih udruženja da se otkriju i kazne nalogodavci i ubice Milana Pantića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare