Ilić: Novak poslužio da se napravi buka, ceo slučaj nema veze s njim

Vesti 14. jan 202209:31 > 09:35 35 komentara
Dejan Ilić
N1

Novinar portala "Peščanik" Dejan Ilić izjavio je u Novom danu, komentarišući drugo poništavanje vize Novaku Đokoviću, da je on "žrtva sticaja okolnosti". "Ovo je jedna potpuno politička stvar. Ne radite dobro svoj posao i pravite buku, onda je Novak odlično poslužio da se napravi buka", kaže.

Govoreći o slučaju Novaka Đokovića, kaže da „ceo slučaj nema veze sa njim samim“.

„Ovo je jedna potpuno politička stvar. Buka je ovde ključna stvar. Imate vladu Australije koja je jako loše upravljala krizom oko zaraze, uvela rigorozne mere, oni su bili još i gori nego što je naša vlada bila u početku zaraze, bez ikakvih rezultata. Ne radite dobro svoj posao i pravite buku, onda je Novak odlično poslužio da se napravi buka. On je žrtva sticaja okolnosti i toga što je najbolji“, kaže.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, „kada pitate Novaka o vakcinaciji, to je kao kad biste mu odvezli kola da vam popravi“.

„Kola vozite kod automehaničara, a o vakcinaciji pitate stručnjake. Kakve veze ima šta Novak misli o vakcinaciji. Dok god postoji mogućnost da se bira, apsolutno je nebitno zašto je neko izabrao jedno ili drugo, zato vakcinacija ne može da bude stvar izbora“, kaže on.

Ilić dodaje da je Novak izabran jer sve što se njemu dogodi je vest koja zanima sve.

„Ako je on zaražen davao intervju, to je stvar ovdašnjih vlasti, a ne tamošnjih“, kaže on.

Na pitanje o današnjoj sednici Kriznog štaba, kaže da „čak i kad bi uveli mere, ne mogu da ih kontrolišu“.

„Možda i bolje da kažu ‘nema mera, ko hoće da se čuva, nek se čuva'“, kaže Ilić.

Govoreći o ministarki Zorani Mihajlović, kaže da ona sve vreme „važi kao osoba zapada u ovoj vladi“.

„Oni sad igraju na to, moraju ponovo da se pokažu kao ljudi koji dele taj rašireni osećaj antizapadnjaštva, pokušavaju da pređu na tu stranu. Zaigrali su se oko Rio Tinta, previše pogrešnih poteza, u jednom trenutku je to eskaliralo“, kaže on.

Vlast je, kaže, zbunjna jer stvari ne idu dobro za njih.

„Opozicija bi najbolje uradila da ih pusti i da se sprema, kontroliše izbore. Mislim da mirno može da ostavi režim da ubija samog sebe, a da se oni spremaju za izbore“, kaže Ilić.