#ImaKoDaPamti – Crni džipovi i pritisci na birače

Vesti 16. avg 202207:52 > 16:341 komentar

Crni džipovi koji organizovano dovoze birače postali su prethodnih izbornih ciklusa njihov nezaobilazan deo. Tu su i da zastraše protivnički tabor, a i glasače.

Dok su izveštavali o lokalnim izborima 2018. godine, naše reportere nepoznate osobe sprečavale su da rade svoj posao. U Kuli su dvojica muškaraca sa kapuljačama snimala našu ekipu. U Lučanima su fotografisali našeg reportera.

„Preko 180 vozila iz Novog Sada bez registarskih tablica, Pančeva i drugih mesta u srbiji su cirkulisali oko biračkih mesta“, izjavio je tada Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA.

Na izborni dan, u Guči je u policijskoj stanici zadržano nekoliko aktivista opozicionog Saveza za Srbiju. U to mesto došli su političari SZS-a poput lidera Dveri Boška Obradovića, ali je tamo poslata i tadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

Organizacija CRTA podnosila je i krivične prijave zbog korišćenja vozila javnih preduzeća koja su iz različitih gradova dolazila u Lučane.

Uprkos prijavama i kontroli izbora crni džipovi viđeni su 2018. i na izborima u Boru, a 2020. po mestima u Vojvodini, Svilajncu, Kosjeriću.

Istina bez kompromisa.

#ImaKoDaPamti

Komentari

Vaš komentar