„Imam dvoje dece, mogla sam da izgubim život“: Trauma Beograđanke u privatnoj klinici

Vesti 20. feb 202414:14 105 komentara

Beograđanka Milena Anđelković nedavno je u jednu privatnu kliniku otišla na ginekološku intervenciju, gde je, kako za N1 kaže, pretrpela traumu i bio joj je ugrožen život.

Anđelković je za N1 Studio Live rekla da je u decembru otišla na zakazanu ginekološku interevenciju u privatnoj klinici „Impuls“, a da je kući puštena sa unutrašnjim krvarenjem.

„Obavljena je ta intervencija u opštoj anesteziji. Kada sam se probudila iz anestezije bio je tu doktor koji je radio intervenciju, obilazio me je često. U nekom momentu mi je rekao da pozovem supruga, da ne mogu da idem sama kući“, objašnjava Anđelković.

Ističe da joj u početku ništa nije delovalo sumnjivo i da je mislila da su bolovi koje oseća u stomaku, normalni. Tokom kontrolnog ultrazvuk doktor joj, kako kaže, ništa nije rekao, dok je medicinska sestra koja mu je asistirala bila na telefonu sa direktorom klinike.

„U jednom momentu ona je ušla u sobu gde se obavljao pregled – doktor mi, napominjem, ništa nije rekao vezano za moje stanje – ona je njemu bukvalno šapnula: ‘Rekao je da je pošaljemo u Višegradsku'“, navodi sagovornica N1.

Doktor rekao da postoji mogućnost da je „ostalo nešto“

Anđelković je, tada, upitala doktora o čemu se radi, na šta je on odgovorio da postoji mogućnost da je „ostalo nešto“.

„I da ću najverovatnije to nešto izbaciti tim nekim kapima koje je on meni napisao na izveštaju, pored lekova za bolove, antibiotika i ostale te terapije, i da bi bilo najbolje da odem na konsultativni pregled u Višegradsku“, objašnjava.

Budući da kod kuće ima dete koje je bolesno i kojoj treba da daje određenu terapju, pitala je doktora koliko je to hitno, na šta joj je on rekao da se javi u Višegradsku „u nekom momentu, kad bude stigla“.

Međutim, već na putu do kuće je osetila nesnosne bolove.

„Dva porođaja sam prošla, ono ne može da se poredi. Krenuli smo u Višegradsku, tamo su me primili, i kada su uradili taj pregled, ustanovili su da imam unutrašnje krvarenje, ali nisu znali odakle krvarim, jer na izveštaju iz klinike Impuls nije pisalo ništa konkretno što bi njima značilo“, ističe Anđelković.

„Vađeni su mi svi organi da bi se ustanovilo odakle krvarim“

U Višegradskoj je zbrinuta na odeljenju gde je ustanovljeno da joj krvarenje ne prestaje.

„Doktor koji je bio dežuran objasnio mi je da ćemo morati u salu na operaciju. Isečen mi je stomak uzduž skroz, vađeni su svi organi da bi se ustanovilo odakle ja krvarim. Ispostavilo se da je probušen prednji zid materice, sanirano je to sve, ušiveno, vraćeno sve na mesto, zašiven stomak, i to bi bilo to“, kaže naša sagovornica.

Tokom boravka u Višegradskoj stupila je u kontakt sa doktorom iz klinike „Impuls“ koji se interesovao za njeno stanje, i rekao joj da se greške događaju.

„Nesporno je da se dešavaju, ali nekako milsim da je sa ljudske strane, trebalo da budem zbrinuta, ne da odem sama. Da sam došla malo kasnije, ne znam da li bih ostala živa, bukvalno“, kaže Anđelković.

Podnosi krivičnu prijavu jer „život nema cenu“

Dodaje da je odlučila da javno progovori o onome kroz šta je prošla, kako se ne bi nekom drugom dogodila ista stvar. Protiv klinike „Impuls“ podneće i krivičnu prijavu, ali istiće da je novac ne zanima, već samo pravda.

„Doktor koji je radio intervenciju ponudio je da mi vrati novac, ja to naravno nisam želela. Želim samo da pravda bude zadovoljena, da neko odgovara za to. Smatram da moj život, život bilo koga od nas, nema cenu. Pogotovo život mog bolesnog deteta, i drugog starijeg deteta koje je, hvala bogu, zdravo“, ističe naša sagovornica.

Kaže da je od doktora koji je radio intervenciju dobila i izvinjenje, ali da joj to ništa nije značilo kada je sve prošlo.

„Doktor me je zvao da se vidimo kad izađem iz Višegradske. Povela sam svog advokata, niko od preptostavljenih nije bio tu, bio je samo doktor i sestra koja je bila na intervenciji. Doktor se izivnio, objasnio kako se to desilo, spremio kovertu da mi vrati novac. Mi nismo hteli, insistirali smo da dođe neko ko je nadležan, pretpostavljen“, kaže Anđelković i dodaje da je nakon toga niko iz klinike više nije kontaktirao.

„Ne radi se o meni, ja imam dvoje dece, mogla sam da izgubim život, šta bi oni“, pita se Milena Anđelković.

N1 se obratio klinici „Impuls“ u vezi sa ovim slučajem, ali do sada nismo dobili odgovore na postavljena pitanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare