Incident tokom blokade kod Valjeva, vozač oštetio kameru TV Valjevo plus

Vesti 04. dec 202116:34 > 16:35 3 komentara
N1 / Milena Kuzmanović

Više stotina građana okupilo se u mestu Popučke gde je blokirana magistralna saobraćajnica Valjevo - Beograd. Blokada je prošla uz manji incident, kada je jedan od nestrpljivih vozača izašao iz kolone i ušao u raspravu sa građanima. Tom prilikom, vozač je udarcem oštetio kameru lokalne TV “Valjevo plus” koja je pratila današnje protesno okupljanje građana u Popučkama.

Na istom mestu , u istom terminu, danas je bio zakazan i narodni zbor “Marš s Kolubare”, ali je otkazan u trenutku kada je u 14 časova veći broj građana izašao i blokirao saobraćajnicu.

Sreten Đorđević, advokat narodnog pokreta “Marš sa Kolubare” rekao je za N1 da njihova namera danas nije bila blokada saobraćajnice i ogradio se od tog postupka građana.

„Danas smo hteli da obavestimo javnost da je osnovni sud u Valjevu doneo privremeno rešenje o zabrani kompaniji “Euro litijum Balkan” da sprovodi dalja istraživanja u valjevskom kraju do završetka postupka koji smo pokrenuli pred Ministarstvom rudarstva, da se ovoj kompaniji ne izdaju dozvole o nastavku daljih istraživanja jer za to imamo valjane pravne argumente. Ovde je danas trebalo da govore nesrećni seljaci koji su ostali bez zdrave pitke vode, ali i dr Dragana Đorđević, sa Hemijskog fakulteta u Beogradu”, rekao je Đorđević i najavio održavanje ovog skupa u narednim danima.

Ostalo je nejasno zašto je narodni pokret “Marš sa Kolubare” zakazao skup u isto vreme kada su zakazani protesni skupovi i blokade puteva u celoj Srbiji na kojima se traži puštanje na slobodu svih pritvoreni učesnika na protestima prošle subote, kao i povlačenje zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare