Incident u Aranđelovcu – pretnja smenjenom sindikalcu EPS uoči protesta?

Vesti 02. nov 202119:20 > 19:26 2 komentara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde uputila je otvoreno pismo predsedniku Srbije u kojem pita ko je pucao na smenjenog sindikalca EPS Milana Đorđevića koji je izneo sumnje o nabavci opreme za prisluškivanje u toj firmi. Đorđević za N1 pojašnjava da je pucano u prozor kafića isped kojeg je bio parkiran njegov privatni automobil u Aranđelovcu i da veruje da je to nastavak pritiska.

Dva metka upozorenja na bivšeg predsednika sindikata radnika EPS-a dan uoči protesta koji je sa radnicima održao prošle nedelje, tvrdi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Pucali su na vašeg dojučerašnjeg saborca, a neko je zabranuo pripadnicima Uprave kriminalističke policije da izvrše uviđaj. Ko je izdao to naređenje, budući da znamo da se direktor Policije ne meša u svoj posao“, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Povezane vesti

Vučić, kaže, pismo nije dobio, ali kad stigne, pročitaće – veruje da je kvalitetno napisano.

Đorđević za N1 kaže da je pucano u prozor kafića isped kojeg je bio parkiran njegov privatni automobil.

„Posle nekih 10 ili 15 minuta je neko pucao u prozor tog kafića u kome je sedeo taj mog kolega“, kaže Đorđević.

U nezvanična saznanja koja su stigla do njega da je pucano iz praćke i da su to uradila deca, ne veruje.

„Mislim da… ja ne znam, ne razumem se puno u oružje zaista, ali mislim da je to neki atak i pretnja meni. Imam razloga da sumnjam, jer hajka koja se vodi protiv mene i mojih kolega pre svega iz sindikata Površinskih kopova Kolubare traje već pune dve godine“, kaže Đorđević.

Šta se zaista desilo pokazaće istraga, a dok traje nema komentara, objašnjava ministar unutrašnjih poslova.

„U konkretnoj stvari da vidimo prvo da li je bilo pucanja ili ne. Ja sam informisan o incidentu, informisan sam gde se šta desilo, sa kim se desilo, ko su svedoci. Svi će biti saslušani, pa ćemo izaći u javnost“, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Navode o centru za prisluškivanje u EPS-u komentarisala je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović – kaže to je ozbiljna tema kojom bi trebalo da se bave nadležne institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare