Inicijativa: Ženama u crnom otet i javno spaljen transparent posvećen Srebrenici

Vesti 13. nov 202122:3471 komentara
Screenshot

Nakon okupljanja građana na Cvetnom trgu na protestu "Mural mora pasti", od Žena u crnom je nasilno otet i javno spaljen transparent "Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici", objavila je Inicijativa mladih za ljudska prava na Tviteru.

Kako se navodi u objavi Inicijative, sa skupa u Beogradu su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se, kako dodaju, ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli transparent i javno ga zapalili.

„Ovo je direktna posledica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava, koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće. Policija i rečima i delima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje bezbednost građanima i građankama. Inicijativa uvek stoji solidarno uz Žene u crnom“, dodaje se u objavi na Tviteru.

Izvor: Čitaoci N1

Podsećamo, na Cvetnom trgu u Beogradu održan je protestni skup „Mural mora pasti“, koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora, zbog murala sa likom nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na zgradi u Njegoševoj ulici.

Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. U Njegoševoj ulici je za to vreme grupa mladića čuvala mural.

Komentari

Vaš komentar