Inspekcija uz pomoć policije ušla u nelegalni dom za stare u Krnjači

Vesti 06. okt 202218:40 4 komentara
Starački dom, Penzioneri, Ustanove socijalne zaštite
Shutterstock/ilustracija

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz asistenciju policije, u četvrtak popodne je ušla u nelegalni dom za stare "Rojal" u Krnjači, kome je početkom avgusta izrečena mera zabrane rada.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, inspekcija je odmah po ulasku započela proces iseljavanja korisnika. Većina korisnika je premeštena u državne ustanove socijalne zaštite za smeštaj starih osoba, dok su po preostale korisnike došli srodnici.

Iz ministarstva su podsetili da je Inspekcija socijalne zaštite u ovom slučaju postupala u okviru svojih nadležnosti odmah po saznanju o nelegalnom radu ovog objekta i da u nekoliko navrata inspektori nisu uspeli da uđu u objekat i izvrše inspekcijski nadzor.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je 19. septembra 2022. godine podnelo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Rojal“ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare