Inspekcija zatvorila starački dom „Epikur“ na Voždovcu u Beogradu

Vesti 10. mar 202316:42 1 komentar
Shutterstock

Inspekcija socijalne zaštite nakon izvršenog vanrednog inspekcijskog nadzora, zabranila je rad neregistrovanom Domu za negu i smeštaj starih lica „Epikur“ u Ulici Vojvode Vlahovića broj 22 na Voždovcu u Beogradu. Inspekcijski nadzor izvršen je uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Voždovac.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja.

Dodaje se da je u objektu neregistrovanog Doma „Epikur“ zatečeno 23 korisnika, a utvrđeno je i da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge. Domu „Epikur“ zabranjen je rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu.

Dom „Epikur“ je po ranije važećim propisima, a pod nazivom „Senior Medic Club“, pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine. Dom „Senior Medic Club“, Beograd, podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih, da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom „Princip“, a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica „Epikur“, navodi se u saopštenju.

Podneti zahtev za izdavanje licence odbačen je zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence, saopštilo je Ministarstvo. Dom „Epikur“ ponovo je podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen, s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da je podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat, ističe Ministarstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare