Inspektor kojeg je Koluvija optužio „prošao“ poligraf

Vesti 29. dec 202015:28 > 16:18 1 komentar
Jovanjica
MUP Srbije

Kako N1 saznaje, šef operative beogradske policije Dušan Mitić, koji je među prvima ušao na imanje Jovanjice posle privođenja Predraga Koluvije, početkom godine je poligrafski ispitivan zajedno sa načelnikom Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodanom Milenkovićem. Prema tvrdnjama izvora N1, poligrafsko ispitivanje je pokazalo da i Mitić i Milenković govore istinu.

Obojica inspektora su išla na poligraf po zahtevu Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije u januaru 2020. godine u jeku istrage oko slučaja Jovanjica.

Izvori N1 to ocenjuju kao vid pritiska na inspektore, s obzirom na to da kažu da je Mitić na tzv. detektoru laži ispitivan upravo u vezi sa otkrićem velike količine marihuane i skanka na Koluvijinom imanju.

Povezana vest

Naime, tokom iznošenja odbrane, prvooptuženi za proizvodnju marihuane i skanka Predrag Koluvija juče je policijskog inspektora Dušana Mitića optužio da mu je nudio da optuži Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, i kontroverznog biznismena s Kosova Zvonka Veselinovića da je za njih proizvodio rasad indijske konoplje.

Većina provladinih tabloida je tu izjavu Koluvije iskoristili da na današnjim naslovnim stranama osvane ime policajca Dušana Mitića u kontekstu nekoga ko je pokušavao da zloupotrebi istragu zajedno sa tužiocem u postupku „Jovanjica“ Sašom Drecunom.

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku imanja „Jovanjica“ okrivljenom da je na njegovom imanju, krajem prošle godine, zaplenjeno skoro četiri tone droge, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem odbrane prvooptuženog.

Nakon što je ono završeno, tužilac Saša Drecun zatražio je od suda da pribavi prvostepenu presudu suda u Segedinu o događaju iz 2011. godine kada su drugookrivljeni u postupku „Jovanjica“ Sergej Mrđa i Marko Bukvić uhapšeni na graničnom prelazu Roske zbog transporta skanka ka Mađarskoj.

Sergej Mrđa je od upada policije na imanje „Jovanjica“ u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Tužilac je istakao i da je pre nekoliko meseci u okviru istrage za slučaj „Jovanjica 2“, kada su se, u julu, među uhašenima našli i pripadnici MUP i BIA, osumnjičeni da su činili „prsten zastite“ oko Koluvije, u telefonima uhapšenih pronašao fotografije Koluvijine odbrane koju je pisao u pritvoru.

Kako N1 saznaje sumnja se da je osumnjičenima za „Jovanjicu 2“ Koluvijinu odbranu dostavljao jedan od njegovih branilaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare