Inspektori koji su pucali zbog divljih svinja kažnjeni smanjenjem plate

Vesti 02. feb 202312:36 3 komentara
Pixabay/webandi

Inspektori Policijske uprave u Novom Pazaru, koji su sredinom oktobra prošle godine suspendovani zbog teže povrede dužnosti, vraćeni su na posao, objavio je radio Sto plus.

Jedan od njih će, po konačnoj odluci Disciplinske komisije, u naredna četiri meseca primati zaradu umanjenu za 20 odsto, dok će plata drugog inspektora tokom sledeća tri meseca biti manja za isti procenat.

Povezane vesti

Disciplinski postupci protiv dvojice inspektora odeljenja kriminalističke policije pokrenuti su nakon incidenta na Goliji, kada su ih lovočuvari prijavili da su na lokalitetu „Preko Brdo“ pucali iz vatrenog oružja.

Na lice mesta izašao je kraljevački odred Žandarmerije, koji je od jednog inspektora oduzeo službeni pištolj „CZ 99“ sa praznim okvirom, a od drugog „glok“ sa četiri metka u okviru.

Pretragom terena, pronađene su i čaure, a službeno naoružanje im je kasnije vraćeno.

Oni su tokom disciplinskog postupka tvrdili da su pucali u vazduh kako bi zaplašili krdo divljih svinja koje se nalazilo u njihovoj blizini, a najavili su i da će podneti prijave Unutrašnjoj kontroli i Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nadređenih u Policijskoj upravi Novi Pazar, jer smatraju da su neopravdano udaljeni sa posla.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare