Internet pamti sve, Vesić baš i ne

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije‚ reagovao je na svom tviter nalogu na vest N1 o započetoj, a nikad završenoj izgradnji vrtića u Bariču, nazvavaši vest lažnom. Da internet sve pamti, podsetili su ga građani Srbije, takođe korisnici tvitera koji su ubedljivo demantovali tvrdnju bivšeg zamenika gradonačelnika da se pomenuti vrtić nije gradio.

Vesić je na svom nalogu napisao sledeće: „Tipično za N1. Objavljuju lažne vesti. Vrtić u Bariču nikada nije gradio, niti je trebalo da gradi grad Beograd. Ovo mesto sam posetio svojom pokretnom kancelarijom i razgovarao sa građanima koji su se žalili na stanje u kome se nalazi vrtić“.

Ubrzo su počele su da stižu kritike, demantiji, pošalice, prozivke i poneka uvreda.

Korisnica Nadja 011 je uz opasku da internet pamti sve, podelila je link iz 18. marta 2022. godine sa njegovom izjavom u kojoj demantuje samog sebe.

„Tako mator, a laže. Ali Internet pamti sve, pa i šta izjaviste tog 18. marta 2022. godine u Bariču kako se vrtić počinje graditi nakon dve god. planiranja. A evo i corpus delicti – sem ako nećete da pljunete pa da poližete sopstvene reči, mmm?“

Povezane vesti

Korisnik Demos je uz link na kome se navodi Vesićevo obećanje o izgradnji vrtića prokomentarisao obrativši se Vesiću da se „vidi kako si se hvalio“.

Korisnik Van Ste je bio posebno kreativan: „Ajd što lažeš. Nego znaš da znamo da lažeš, i opet lažeš“.

Korisnik Saša Kušlić postavio je logično pitanje:

„Postoji niz medijskih zapisa koji dokazuju upravo suprotno – tvoju povezanost sa početkom gradnje ovog vrtića. S druge strane, ako ti nisi bio za to odgovoran, zašto si onda dozvoljavao da mediji pišu hvalospeve o tebi i gradnji tog vrtića?“

Korisnik Balkonski špijun je zapitao: „Pocrveniš li nekad, kad se pogledaš u ogledalo ili oduvek tako lažeš i ne trepćeš???“

Veliki je broj onih koji su Vesića nazvali lažovom, kao da je to njegovo tipično ponašanje, a nalog pod imenom Samac je podsetio da je obećanje dato neposredno pred izbore prošle godine.

Korisnica Maruška je zapitala: „Hoćete da kažete da majka koja je iznela problem i celu priču laže. Uvaljaće vas taj narod u katran i perje jednog dana“.

Građanki koja je ukazala na neispunjeno obećanje ministar Vesić nije odgovorio. Umesto toga blokirao je na tviteru:

„Znaju samo da obrišu i blokiraju. I on i gradski menadžer su me blokirali. Predsednik opštine još uvek nije“, rekla je za portal N1 M. R, stanovnica opštine Obrenovac.