Iskliznuo voz kod Pirota: Curi amonijak, građani da ne izlaze, zatvoren auto-put

Vesti 25. dec 202219:05 > 20:2761 komentara
Izvor: Pirot Plus Online

Danas oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Apelujemo na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Pirot Plus Online

Kako javlja reporterka N1, trenutno je šest pacijenata hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Niš: četvoro na odeljenju reanimacije i dvoje na odeljenju toksikologije.

Iz MUP-a navode i da je saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

Reporterka N1 javlja da su od Niša ka Pirotu raspoređene policijske patrole, i da policajci sa maskama preusmeravaju saobraćaj.

Auto-put je i dalje zatvoren, a desetak vozila Hitne pomoći prošlo iz smera Niša ka Pirotu.

Piroćanci su u strahu, niko ne izlazi iz kuće, izjavio je za N1 novinar Nenad Paunović, vlasnik portala Pirot Plus Online.

On dodaje da je oko 19.30 evakuisana i kompletna druga smena u fabrici Tigar tajers i svi radnici su poslati kućama.

Srbija kargo: Komisija će utvrditi uzrok akcidenta

Pirot Plus Online

Iz preduzeća Srbija kargo je saopšteno da je do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom, došlo u 16.36 časova, van naseljenog područja, na delu magistralne pruge Niš – Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja.

„U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povređenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir“, navode iz Srbija karga.

Na lice mesta su, kako se dodaje, izašle ekipe MUP-a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije , koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra.

Železnički saobraćaj je, kako se navodi, trenutno u prekidu.

Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Кarga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta, poručuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar