Ispisani grafiti „Albanija“ na Domu kulture i dečjem igralištu u Sušici

Vesti 17. jun 202414:22 6 komentara
Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Grafiti sa natpisom „Albanija“ i pogrdnim rečima ispisani su na srpskom Domu kulture i na dečijem igralištu u selu Sušica, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija ističe da su ovi grafiti nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a da su meta i ovoga puta deca i ustanove kulture, koje treba da služe kao prostori tolerancije.

„Ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine, jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje, a ovakve provokacije u direktnoj su sprezi za idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji“, saopštila je Kancelarija.

Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dodaju da su srpska deca česta meta napada albanskih huligana.

„Međutim, na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni“, napominju iz Kancelarije.

Kancelarija za KiM će sanirati štetu koja je napravljena na Domu kulture, saopšteno je.

Ističe se da će zahtevati i konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora koji su izvšili ovaj incident.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare