Ispred Vlade Srbija protest podrške tužiteljkama „Ne damo naše Laure“

Vesti 02. mar 202309:08 23 komentara
protesti ekološki ustanak vlada srbije
N1

Protest pod nazivom "Ne damo naše Laure" najavljen je za danas u 15.00 časova, kod Vade Srbije, na uglu ulica Кneza Miloša i Nemanjine, kao podrška tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović smenjenim sa krivičnog predmeta u vezi sa zloupotrebama u EPS-u.

Organizatori potesta, advokati, pozvali u otvorenom pismu kolege iz akademske zajednice i drugih profesionalnih udruženja, da dignu svoj glas i pridruže se tom skupu.“Ustanimo svi zajedno, kao jedan, poručimo onima koji misle su vlasnici pravosuđa u Srbiji – Ne damo naše Laure. Nemamo više ni pravo niti mogućnosti da se povlačimo“, poručili su u ime Organizacionog odbora advokati Jovan Rajić, Čedomir Кokanović i Ivan Ninić.

POVEZANE VESTI:

Kako je navedeno u pozivu, „koleginice Paunović i Savović, koje su u vreme najvećeg mraka podigle svoj glas, istovremeno su svojim hrabrim činom upalile i tračak nade za nas ostale, nade da je oživljavanje naše profesije i struke, kao i povratak njenim temeljnim vrednostima moguć“.

„Potpuno je nevažno da li smo advokati, tužioci ili sudije. Nebitno je da li smo za plave, bele ili crvene. Irelevantno je da li smo uz sistem ili protiv sistema. Ono što treba da nas spaja, jeste zaštita integriteta profesije i osoba koje svoj posao rade na pošten i ispravan način“, navedeno je u pozivu.

Organizacioni odbor je poručio da će „jednog dana, biti samo važno na kojoj smo strani bili kada se naša profesija uništavala i kada su se gazila osnovna ljudska prava naših koleginica, ne dozvolimo da ta strana bude pogrešna“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare