Istraga protiv bivšeg šefa Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u

Vesti 05. avg 202215:52 > 17:374 komentara
N1

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv Danila Stojanovića (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u, saopštilo je Tužilaštvo.

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, Filipasu Panagiotidisu (48) pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Kkao je navedeno, Panagiotidis je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke Škoda Super B i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

„Na ovaj način je Stojanović omogućio Panagiotidisu da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene)“, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, a Panagiotidisu Filipasu krivično delo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Komentari

Vaš komentar