Ivanovićev bratanac: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci

Vesti 11. avg 202220:47 4 komentara
N1

Poslanička grupa DS zatražila je u Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Njegov bratanac Aleksandar Ivanović kaže za "Novu" da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, a do danas se, uprkos obećanjima vlasti, ne zna ko je nalogodavac tog zločina, kao i neposredni izvršilac, piše „Nova“.

U Prištini se vodi postupak protiv šest osoba zbog sumnje da su umešani u ubistvo – Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića, Radeta Basare i Žarka Jokanovića, koji su u trenutku ubistva bili pripadnici Kosovske policije. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP.

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, navodi za „Novu“ da do sada nije bilo spremnosti da se ovaj slučaj rastvetli, te da očigledno neko ima veliki interes da rasvetljavanje ubistva tapka u mestu i da i dalje bude u nekim fiokama. O predlogu da bude formiran anketni odbor u parlamentu kaže:

„Dobro je i podržavam otvaranje tog pitanja u medijima i pred svim državnim institucijama. Naravno da bi Anketni odbor mogao da pomogne u pomeranju sa mrtve tačke ovog predmeta. Da li će on imati epilog i kako će se vladajuća stranka u odnosu na to postaviti, to je već neko drugo pitanje i na to ćemo vrlo brzo dobiti odgovor. To zavisi od skupštinske većine“.

On dodaje da porodicu gotovo i ne informišu o postupku koji se vodi o ubistvu Ivanovića.

„Beograd, prema našim informacijama, više i ne vodi neku istragu. Oni su samo bili u nekoj predistražnoj fazi. Neko od vaših kolega početkom godine zatražio je zvaničnu informaciju ko je od tužilaca zadužen za taj predmet. Rečeno je da predmet nosi oznaku tajnosti. Jedino što se vodi – vodi Specijalno tužilaštvo u Prištini. Pratimo taj postupak i to je jedino što imamo“, navodi bratanac Olivera Ivanovića.

Zahtev da bude obrazovan anketni odbor za utvrđivanje činjenica o ubistvu Olivera Ivanovića podnet je Vladimiru Orliću, predsedniku Narodne skupštine, a kao predstavnik predlagača, odnosno DS, određen je Srđan Milivojević. On u izjavi za „Novu“ kaže da očekuje da se ubistvo Ivanovića, kao tema, vrati u politički život, jer polako biva zaboravljena.

„Želim da saznamo šta su do sada uradili nadležni organi u vezi sa ubistvom Ivanovića, kao i ko je naručilac i autor sramotnog spota koji je emitovan na TV Pink i TV Most 16. oktobra 2017, a u kom je Oliver Ivanović označen kao nepošten čovek i izdajnik. Važno je ko je platio emitovanje tog spota i ko je usaglasilo vreme njegovo emitovanja tako da bude prikazan u nacionalnom dnevniku odmah posle televizijskog priloga u kome su Marko Đurić i Goran Rakić lažno optužili Ivanovića, izjavivši da predvodi antisrpsku koaliciiju“, navodi on.

Opširnije čitajte na Nova.rs.