Ivković: Građani i mehanizacija na blokadama na Kosovu, mirno ali se čuju sirene

Vesti 31. jul 202219:19 > 19:20 10 komentara
Shutterstock/ilustracija

Novinarka iz Kosovske Mitrovice Ana Marija Ivković izjavila je da je kosovska policija zvanično potvrdila da su građani postavili barikade na dva mesta kod Varaga i u Rudaru. U tim mestima blokirani su putevi i tu se nalaze građani i mehanizacija, a za sada situacija je mirna.

Ivković za N1 kaže da niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je uzrok sirena koje i dalje odjekuju na severu, ali da su, prema svemu što se dešavalo prethodnih dana i najavama iz Prištine i Beograda, u pitanju odluke o preregistraciji i izdavanju posebnih dokumenata za nosioce srpskih ličnih karata.

Povezane vesti

Ona je naglasila da je problem što su prethodnih dana zvaničnici pogrešno izveštavali građane o zaustavljanju na prelazima i da je Aljbin Kurti potom objasnio da se ne radi o opozivanju ličnih karata, već da će građani dobijati takozvani deklaracioni dokument koji dobijaju svi građani koji ulaze na KIM.

Ivković navodi i da za sada nema ništa od najave pojedinih medija da se očekuje dolazak specijalaca na sever i kaže da kosovski mediji izveštavaju o pojačanom prisustvu kosovske policije na južnoj strani mosta.

Na podsećanje voditelke na barikade postavljene 2011. godine i na pitanje da li se i sada može očekivati sličan razvoj situacije, Ivković navodi da ne može sa sigurnošću da kaže da li će se to dogoditi, pogotovo što su se poslednjih meseci dešavale pompezne najave da će Srbi da se samorganizuju i odgovore kosovskim institucijama na sve što smatraju da nije u redu, ali to se nije dogodilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare