Iz EMS kažu da imaju dozvolu za seču na niškom keju, građani najavljuju protest

Vesti 17. nov 202221:27 7 komentara
N1

Elektromreža Srbije (EMS) saopštila je da ima dozvolu niškog Javnog komunalnog preduzeća Mediana za seču rastinja i raskopavanje zelene površine na nišavskom keju, nakon čega su građani najavili protest za vikend, jer se plaše da će umesto zelenila dobiti „Niš na vodi“, objavile su Južne vesti.

Pre nedelju dana je veliki deo nišavskog keja ograđen, bez vidnog obeležja ko i šta radi, iskopane su ogromne rupe, a zatim je počela seča stabala.

O tome je pisao i N1.

„Elektromreže Srbije“ nisu dale precizne podatke o tome koliko je stabala posečeno, da li će biti još seče i u kom obimu, niti da li će posečeno drveće biti zamenjeno novim.

Kompanija je u odgovoru navela da se radovi na iskopavanju javne površine i seči drveća „izvode u svemu u skladu sa izdatom saglasnošću, u predviđenom obimu, svedenom na najneophodniji minimum“, a uz nadzor JKP Mediana, prenose Južne vesti.

Jedan od onih koji organizuju protest Nemanja Krstić ističe da je komunikacija među građanima od juče otežana, jer su „botovi“ blokirali njihovu grupu na Viberu, gde svakodnevno razmenjuju informacije.

Njihov glavni cilj je da spreče dalju seču drveća i da sačuvaju park, jer i dalje nema garancija da će sve biti vraćeno u prvobitno stanje nakon završetka radova, a plaše se i da će umesto parka imati „Niš na vodi“.

„Ako smo zakasnili sa ovom pričom, jer su oni brzo već sve iskopali i mi tu ništa nismo mogli da uradimo, sad moramo da budemo organizovani i da gledamo šta da uradimo da sprečimo dalje ruiniranje parka ili moguće građenje novih zgrada, što bi bila katastrofa“, rekao je Krstić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare