Iz saobraćaja u toku prošle nedelje isključeno 78 vozača, najviše u Beogradu

Vesti 09. feb 202111:442 komentara
N1

Saobraćajci su tokom prošle nedelje isključili iz saobraćaja 36 vozača zbog prekršaja nasilničke vožnje i 42 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najveći broj vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnoh supstanci isključen je iz saobraćaja na teritoriji Beograda, a zatim na teritoriji Кruševca, Leskovca, Niša, Pančeva, Požarevca i Čačka.

Osamnaest vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine, a najmlađi vozač koji je zatečen u vršenju ovog prekršaja ima 17 godina.

Prema podacima MUP, 16 vozača su, pored toga što su vozili pod dejstvom psihoaktivnih
supstanci, zatečeni i u činjenju drugih prekršaja.

Saobraćajci su tokom noći u Beogradu zaustavili tri vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a nisu imali vozačku dozvolu ili su imali vozačku dozvolu neodgovarajuće kategorije.

Najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Sremske Mitrovice zbog nasilničke vožnje, dok su zbog istog prekršaja vozači isključeni na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada, dok je šest vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom sa više od tri promila alkohola.

Komentari

Vaš komentar