Iz više zgrada u Kosovskoj Mitrovici evakuisano 120 porodica

Vesti 19. jan 202319:576 komentara
Izvor: KoSSev

Velike padavine uzrokovale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je u naseljima uz obalu Ibra, što je dovelo do evakuacije 120 porodica iz više stambenih zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izlivanjem vode iz korita poplavljeno je više domaćinstava u selima Žitkovac, Žerovnica, Jagnjenica u opštinama Zvečan i Zubin Potok, javlja RTS.

PROČITAJTE I

Izlivanjem Ibra najkritičnije je u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. U saopštenju opštinskog štaba u Mitrovici navodi se da je 120 porodica evakuisano iz 11 stambenih zgrada. Više od 30 ljudi privremeno je smešteno u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić saopštio je da vodostaj Ibra raste iz minuta u minut, a veliki broj zgrada i kuća u naselju Bošnjačka mahala u blizini istočnog mosta je poplavljen. Dodao je da vatrogasne ekipe i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pomažu svim stanovnicima u Bošnjačkoj mahali, bilo da su Srbi, Albanci ili Romi.

„Situacija jeste ozbiljna i iziskuje solidarnost i jedinstvo, i sada moramo da pokažemo da brinemo jedni o drugima. Nažalost, ugrožene su stambene zgrade opštine Kosovska Mitrovica, kao i čitavog okruga“, rekao je Spirić.

U selima Žitkovac i Žerovnica pao je jedan od električnih stubova tako da su žitelji bez struje.

Na lokalnim i magistralnim putevima na severu pojavili su se odroni, tako da je tokom popodneva bio neprohodan put Kosovska Mitrovica – Zubin Potok, a otežano se kretalo putem Mitrovica–Leposavić.

Komentari

Vaš komentar