Iz zatvora pretnje Novakoviću tužbom: Ići ću na sud, neću se pozvati na imunitet

Vesti 23. mar 202311:28 2 komentara
N1

Slobodan Milutinović Snajper, koji se nalazi u pritvoru i sumnjiči za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje, uputio je opomenu pred tužbu Borislavu Novakoviću, poslaniku Narodne stranke, zbog povrede “ugleda i časti”. Novaković je na sednici Skupštine Milutinovića nazvao najvećim kriminalcem u Novom Sadu, a za Nova.rs kaže da će ići na sud i da se neće pozvati na poslanički imunitet.

U opomeni za tužbu, koju je advokat Slobodana Milutinovića Snajpera uputio Borislavu Novakoviću, navodi se je poslanik NS prilikom javnog izlaganja na sednici Skupštine Srbije prikazao zajedničku fotografiju Milutinovića i Miloša Vučevića sa prijema u Gradskoj kući u Novom Sadu i obratio se rečima:

“Pokazaću vam sliku Miloša Vučevića sa snajperom, ali to nije oružje snajper, to je Slobodan Milutinović snajper, najveći kriminalac Novog Sada”, prenosi Nova.rs.

Povezane vesti

U opomeni pred tužbu piše da je na taj način povređen ugled i čast Milutinovića, naročito imajući u vidu da su uvrede upućene javno u Narodnoj skupštini, te da je pomenuti snimak sa sednice emitovan na Jutjub kanalu i postao je viralan za samo nekoliko dana.

Advokat u opomeni pred tužbu navodi da je njegov klijent Slobodan Milutinović stekao pravo da od Novakovića potražuje naknadu nematerijalne štete “za pretrepljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda” i to u iznosu od 400.000 dinara.

“Ukoliko ste saglasni da ovaj spor rešimo mirnim putem predlažem da se javite u advokatsku kancelariju i to najkasnije tri dana od prijema opomene”, piše između ostalog u opomeni pred tužbu.

Borislav Novaković za Nova.rs navodi da ceo Novi Sad zna da je rekao istinu.

“Ne pada mi na pamet da se pozovem na poslanički imunitet, bez obzira što sam Slobodan Milutinovića nazvao kriminalcem u parlamentu. Poslanik ne sme da bude zaštićen od mogućih sudskih postupaka. Naprotiv, i u pogledu javno izgovorene reči mora biti potpuno izjednačen sa svakim građaninom”, kaže Novaković.

On dodaje da će ići na sud.

“Na sudu me čeka Slobodan Milutinović Snajper, koga će dovesti do pritvora sa lisicama na rukama da objasni sudu kako nije kriminalac”, ističe Novaković.

Slobodanu Milutinoviću Snajperu inače je produžen pritvor do 18. aprila. On se tereti za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje.

Kako je objavio novosadski Dnevnik, on se već godinu i po dana nalazi iza rešetaka. Pritvor mu je određen nakon saslušanja, imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi delo.

Milutinović je uhapšen 19. septembra 2021. zbog sumnje da je oteo bivšu devojku U. J. (24) i pretukao je u jednom stanu u naselju Podbare u Novom Sadu.

Kako je Nova.rs pisala, Milutinović se ranije teretio za nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih povreda, a bavio se i preprodajom droge.

U zatvoru je “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare