BLOG U petak 29. decembra blokada od 24 sata, najavljeno „zatrpavanje“ Ministarstva

Izbori 2023 27. dec 202311:10 > 16:54 117 komentara
Protest studenata i građana na Platou
Amir Hamzagić/Nova.rs

Aktivisti iz neformalne grupe Borba (Studenti protiv nasilja) predali su ponovo u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zahtev za otvaranjem biračkog spiska u sklopu zahteva da se istraže dešavanja prilikom izbora 17. decembra i da se oni ponište. Oni su najavili blokiranje Ministarstva lokalne samouprave pozivima i pisanim zahtevima samo sa jednim pitanjem: "Kada će početi sa otvaranjem biračkih spiskova"?

Podsetimo, studenti su u ponedeljak održali šestočasovnu blokadu u Beogradu. Njihov glavni zahtev je – otvaranje biračkog spiska.

Aktivista Jovan Bijelić je najavio za petak blokadu koja će trajati 24 sata i nakon koje će se otići na protest Proglasa koji će biti održan kod Terazijske česme. Studenti i aktivisti su nakon okupljanja kod Filozofskog fakulteta postavili sto u Knez Mihailovoj ulici, kod česme, kako bi sa građanima razgovarali o postizbornoj krizi u Srbiji.

Posle obraćanja, prošetali su Knez Mihailovom ulicom i razgovarali sa građanima, koje su pozivali da im se pridruže u protestima i blokadama kako se „ne bi ponovile devedesete godine“. One građane, koji smatraju da su izbori bili fer i slobodni, pozivaju da suoče argumente.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je saopštilo da je birački spisak uveliko otvoren, javan i dostupan. Na stranici Ministarstva svaki građanin može da proveri da li je upisan u Jedinstveni birački spisak i na kom biračku mestu glasa, navelo je Ministarstvo.

Pratite razvoj događaja:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare