Čedomir Jovanović kaže da je razgovarao sa Kurtijem: O Kosovu se mora reći istina

Izbori 2023 03. dec 202318:23 > 20:07 154 komentara
Vlada Kosova

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

„Kurtija poznajem 30 godina, svašta smo prošli u životu i on i ja, i nakon ovih razgovora i ja verujem da je krv prolivena u Banjskoj poslednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu. Da su kosti koje su ostale tamo i životi koji su izgubljeni poslednja, cena koju plaćamo za istorijski nesporazum naša dva naroda. Stradamo 100 godina i u tome smo isti“, rekao je Jovanović u objavi na društvenoj mreži X.

Poručio je i da se o Kosovu ne sme ćutati.

„Pred nama su izbori i pod kosovskim teretom posrće Srbija. Mora se reći istina i mora se krenuti drugim putem. Svi znate da sam ja tu istinu davno rekao, pre više od 20 godina i zbog toga sam žigosan kao izdajnik. Danas mnogo više ljudi razume da sam uradio ono što sam morao, zato što volim svoj narod i što znam da ne mogu voleti i želeti dobro Srbima, a da nemam snagu da volim i kosovske Albance i pokušam da ih razumem“, rekao je on i dodao da danas „veruje i u naše društvo i njegovu sposobnost da podrži političke promene koje su nam potrebne kako bi svi na Kosovu našli svoj mir, a mi pravo na novi početak“.

Podsetimo, Jovanović je ranije danas izjavio da putuje u Prištinu na sastanak sa kosovskim premijerom.

„Ovde sam 1999. godine, krajem juna meseca gledao Srbe koji napuštajući Kosovo i ulazeći u Srbiju ljube zemlju sa suzama u očima. Oni su se i opraštali i pozdravljali sa životom koji ostavljaju i novim koji započinju. To je bio zbeg koji smo izveli iz Gračanice, probivši barikade kod Podujeva. Neka se više nikada ne živi takvo vreme, zato idem kod Kurtija“, rekao je Jovanović.

Čedomir Jovanović nosilac je i prvi na listi „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ za parlamentarne izbore 17. decembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare