Đilas odgovorio Vučiću: Dug je skočio 2015, a u budžetu imamo rupu, ne milijarde

Izbori 2023 28. nov 202312:52 71 komentara
Aleksandar Vučić, Dragan Đilas
Tanjug/Dragan Kujundžić, Jadranka Ilić

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakavši da je prvi čovek zemlje izneo netačne podatke.

„Dug 2012. bio 79 odsto bruto domaćeg proizvida, a sada je 51 odsto i imamo pet milijardi evra na računu države, tvrdi formalni i suštinski predsednik Srbije i suštinski predsednik SNS-a Aleksandar Vučić. Tvrdi i da će SNS imati nekoliko procenata više nego sve stranke opozicije zajedno i da ne vodi funkcionersku kampanju“, navodi se na početku pisanog saopštenja.

Ovako je tvrdio i da će pohapsiti sve odgovorne za sporne privatizacije, nastavlja se u saopštenju.

Dragan Mujan/Nova.rs

„I da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, i da vodimo na Kosovu 5:0 i da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice, i da će se se u izgradnji Beograda na vodi zaposliti 200.000 ljudi, i da će dečija bonica Tiršova 2 biti gotova još pre dve godine i još mnogo toga….“, dodaje.

I pokazalo se da ništa od svega toga nije istina, piše.

„Dug je dostigao 79 odsto kad je on bio premijer 2015. godine, a ne 2012. Tada je bio 45 odsto BDP-a. Danas je dug u odnosu na realni BDP daleko veći. To je 51 odsto u odnosu na BDP koji je je prethodne tri godine porastao za trećinu, odnosno za onoliko koliko je bila inflacija“, navodi se.

Shutterstock/Dilok Klaisataporn

Realni BDP je porastao samo nekoliko procenata, piše.

„U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi. Pa ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo preko devet milijardi evra!? Zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija?“, postavljeno je pitanje.

Dalje se navodi:

“ Na izbore, 17. decembra lista SNS-a i njegovih koalicionih partnera neće imati više glasova od opozicije. Naprotiv, imaće manje. I to dosta manje. 17. decembar će pokazati i da je car go i u koga su kozje uši. A 18. će na svima nama iz opozicije biti odgovornost da pokažemo da narod nije pogrešio što nam je dao poverenje. Na nama će biti da odbranimo volju naroda i vratimo normalan život u Srbiju“, poručeno je.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare