Đorđe Miketić se povukao iz kampanje koalicije „Srbija protiv nasilja“

Izbori 2023 01. dec 202313:29 401 komentara

Kandidat liste "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je da se Đorđe Miketić povukao iz izborne kampanje te koalicije, kako ona ne bi bila "obojena tabloidnim naslovima".

Juče se na društvenim mrežama pojavio intimni snimak narodnog poslanika Đorđa Miketića, a danas ga je u jutarnjem programu emitovala i TV Pink.

Obradović je na konferenciji za medije na beogradskom Trgu republike poručio da se ne sme zaboraviti da je objavljivanje tog snimka najavio predsednik Aleksandar Vučić što, prema njegvim rečima, pokazuje na koji način se SNS obračunava sa političkim neistomišljenicima.

Obradović je ocenio da je reč o najprljavijoj kampanji koja se dosad mogla videtu u Srbiji.

„Gospodin Miketić se povukao iz kampanje da ne bi prosto ovu kampanju obojili tabloidnim naslovima“, rekao je Obradović.

Na pitanje novinarke N1 treba li Miketić da se povuče sa izborne liste „Srbija protiv nasilja“, Obradović je rekao da o tome nema stav, i da je to pitanje o kojem koalicioni partneri moraju da razgovaraju.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu Dobrica Veselinović saglasio se da je zloupotreba ličnog života u političke svrhe neprihvatljiva i poručio da su dalji koraci lični čin Đorđa Miketića.

„Verujem da će kolega Miketić pokazati veliku dozu odgovornosti, jer ovde je stvar mnogo veća, ulog je promena u Beogradu, time treba da se vodimo. Verujem da će učiniti ono što je najbolje za zajedničku stvar, a zajednička stvar je Srbija protiv nasilja“, poručio je Veselinović.

Na pitanje N1 smatra li da Miketić treba da preuzme odgovornost i povuče se sa liste, Veselinović je rekao da je „Srbija protiv nasilja“ koalicija više stranaka, i da su naredni koraci stvar Miketića i političke organizacije iz koje dolazi.

„Mislim da je najbolje da se odgovorno ponašamo prema zajedničkom cilju, a zajednički cilj je rušenje režima Aleksandra Vučića i promena vlasti u Beogradu“, ponovio je Veselinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare