Đorđević: U Domu zdravlja u Vranju četiri nedelje bez ginekologa

Izbori 2023 30. nov 202315:35 4 komentara
N1

Kopredsednica Zeleno-levog fronta i kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi Srbija protiv nasilja Biljana Đorđević ocenila je da je zdravstvo u Srbiji u katastrofalnom stanju, kao i da je manjak specijalista u domovima zdravlja širom Srbije hroničan problem.

„Samo jedan u nizu primera katastrofalnog stanja u domovima zdravlja širom zemlje je Dom zdravlja u Vranju, koji već četiri nedelje nema ni jednog ginekologa, što mnoge žene ostavlja bez mogućnosti da budu pregledane“, istakla je Đorđević u saopštenju.

U Srbiji, desetine hiljada zdravstvenih radnika i radnica, zbog loših uslova i male plate, napušta zemlju, a naši sugrađani ostaju bez normalne i pristupačne zdravstvene usluge.

“Kada koalicija Srbija protiv nasilja dođe na vlast, povećaćemo plate zdravstvenim radnicima i radnicama, uvešćemo godišnji paket pregleda za građane, kako bi prevencija bila na prvom a ne na poslednjem mestu. Takođe, ulagaćemo u infrastrukturu, kako bi naši zdravstveni centri bili sigurni, bezbedni i savremeni. Nasilje nad zdravstvenim sistemom predugo traje”, kaže Đorđević.

Kako se poručuje, Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja imaju rešenje da zdravstvena nega bude pristupačna i da se vrati dostojanstvo zdravstvenoj profesiji, kako bi zdravstveni radnici i njihovo znanje i iskustvo bili budućnost naše, a ne neke evropske zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare