Miketić odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese, prijavljenu bez njegovog znanja

Izbori 2023 07. nov 202316:02 38 komentara
N1/arhiva

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić odjavio je danas sa svoje adrese nepoznatu osobu, koja je bila prijavljena kao stanar bez njegovog znanja.

Kako je saopštila koalicija „Moramo, zajedno“, Miketiću je stigla pošta u ime nepoznate osobe koja je, kako se navodi, prema evidenciji, bila prijavljena kao stanar na njegovoj adresi, iako takvu osobu ne poznaje.

„Iz tog razloga odlučio je da se pozabavi ovom situacijom i da obezbedi svoju adresu od daljih nepravilnosti. Važeća procedura za odjavljivanje „slepih stanara“ je veoma komplikovana, ali postoji i kraći put. Standardna procedura je da vlasnik nekretnine prvo treba da poseti Upravu za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova, koja se nalazi na adresi u Ljermontovoj (sa privremenim sedištem u Omladinskih brigada 1). Tamo, uz dokaz o vlasništvu nad nekretninom, podnosi zahtev za informacije o spisku stanara prijavljenih na toj adresi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da tek nakon što se uplati odgovarajuća naknada i prođe mesec dana čekanja, vlasnik stana ima mogućnost da odjavi „slepe stanare“ sa njegove adrese prebivališta što će, kako navode, biti kasno za predstojeće najavljene izbore 17-tog decembra.

„Lakši i brži put je da vlasnik stana u lokalnoj policijskoj upravi podnese zahtev za odjavom svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji su tu zaista i prijavljeni. Tako će skratiti proceduru za mesece dana i onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Takođe je neophodno da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom kao i uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu“, stoji u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare