Milovanović (NPS): Insistiraćemo na pravilu nulte tolerancije za korupciju

Izbori 2023 20. nov 202321:33 6 komentara
N1

Član predsedništva Narodnog pokreta Srbije Aleksandar Milovanović izjavio je da taj pokret neće sprovoditi selektivnu pravdu, već da će insistirati na pravilu nulte tolerancije za korupciju.

Milovanović je napomenuo da srpsko društvo prožimaju kriminal i korupcija, kao i da je neophodno potpuno resetovanje sistema kroz nove antikorupcijske zakone i uspostavljanje vladavine prava, saopštio je Narodni pokret Srbije.

„Svi akteri decenijske pljačke koju sprovodi aktuelni režim moraće da odgovaraju pred zakonom nakon promene vlasti i demokratskih promena”, kazao je Milovanović.

On je istakao da će se Narodni pokret Srbije predano boriti za efikasno pravosuđe i sistem koji ne zataškava afere i zloupotrebe institucija.

„Jedan od prioriteta nam je depolitizacija tužilaštva i zato ćemo osnovati posebno javno tužilaštvo za borbu protiv korupcije koje će se neselektivno boriti protiv pojave koja razara naše društvo”, naveo je Milovanović.

On je dodao da je potrebno da tužilaštvo ima pravu moć, a ne samo formalnu, i da će zato biti osnovana tužilačko-pravosudna policija po uzoru na evropske zemlje koje uspešno suzbijaju korupciju.

„Narodni pokret Srbije se obavezuje da neće ponoviti greške iz prošlosti kada je sprovođena selektivna pravda, već će se izboriti da u Srbiji vladaju zakon i pravda”, rekao je Milovanović.