NADA: Razvojna banka da bude pokretač domaće privrede, a ne strani investitori

Izbori 2023 04. dec 202312:39 4 komentara
FoNet/Aleksandar Barda

Koalicija "NADA" koju čine Nova demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je danas da Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede, a ne strani investitori.

„Napravićemo ozbiljnu Razvojnu banku i spojiti je sa tri institucije: Fondom za razvoj, Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza i Srpskom bankom, u jednu instituciju koja neće biti partijska i koja će favorizovati domaće privrednike, poljoprivrednike i domaći kapital. Forsiraćemo razvoj dve grane industrije: namensku i prehrambenu“, izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da strani kapital ne može da razvija srpsku privredu, jer je njegov interes da zaradi novac, ostvari profit i ode u manje razvijene zemlje, zbog ; čega Srbija mora da se osloni, pre svega, na „sopstvenu pamet i preduzetništvo“.

„Naravno, treba omogućiti i strancima ulaganje, ali ne po povoljnijim uslovima od domaćih preduzetnika. Na taj način čuvamo i političku nezavisnost naše države“, rekao je Mihailović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare