Obradović: Hiljadu stanova za mlade u Beogradu na vodi

Izbori 2023 30. nov 202322:08 136 komentara
FoNet/Zoran Mrđa

"Svaki evro od 100 miliona koji Beograd na vodi duguje Gradu će se konvertovati u svojinu na stanovima koji će se davati mladima na korišćenje pod povlašćenim uslovima" izjavio je kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović.

„Dosta je politike ulaganja u investitore, potrebno je ulagati u naše građane i mlade. Ova vlast nije prepoznala i nije reagovala na ogromnu krizu stanovanja u Beogradu ni na odliv mladih iz Beograda. Danas svako drugo lice mlađe od 25 godina želi da ode iz naše zemlje jer nema uslove za dobar život“, rekao je Obradović u emisiji Reč na reč na RTS-u.

Kako je saopšteno iz Stranke slobode i pravde, on je objasnio da nije normalno u savremenom svetu da mladi ne mogu da imaju priuštivo stanovanje i započnu svoj samostalni život jer za to nemaju novca, ni oni ni njihovi roditelji. U svakoj evropskoj zemlji je uobičajeno da se obezbedi priuštivo stanovanje za građane i to će i Beograd raditi posle 17. decembra.

„Niko ne bi smeo više nikada da pravi zatvorene krajeve po Beogradu rezervisane za samo neke, u svakom kraju su dobrodošli svi Beograđani. Niko ne bi smeo više nikada da u nekim krajevima Beograda najavljuje savremene škole sa bazenima, dok neki krajevi već deceniju kubure sa nedostatkom škola. Roditelji danas protestuju zbog nedostatka škola. Svaki kraj će imati potpuno jednak najsavremenije škole posle promene vlasti“, zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare