Održana konvencija liste „Srbija protiv nasilja“ u Novom Sadu

Izbori 2023 09. dec 202318:09 29 komentara

Konvencija parlamentarne i pokrajinske liste "Srbija protiv nasilja" održana je u Novom Sadu.

Konvencija je održana na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, prenosi Moj Novi Sad.

Počela je intoniranjem himne „Bože pravde“, nakon čega se okupljenima obratio novinar Smiljan Banjac i najavio govornike.

Prvi je bio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković, nakon koga je na binu izašao Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Građanima je poručeno da izađu na izbore u što većem broju, jer su promene moguće.

Marinika Tepić je sa platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta rekla pred nekoliko stotina Novosađana da „za 7 dana biramo da li će ova vlast vladati još cetiri godine ili još sedam dana“.

„Hajde da 17. decembra oslobodimo i Beograd i Vojvodinu i Kragujevac i Kruševac i Kraljevo, a onda i naš Novi Sad na proleće, kada čekamo lokalne izbore i da ih čekamo sa nestrpljenjem, uzdignute glave, bez straha i bez onoga u šta pokušavaju da nas ubede, a to je da su nesmenjivi“,  rekla je ona.

Dodala je da građani tada biraju „hoće li gradovi, Vojvodina i Srbija i dalje biti plen njihovih klanova ili će biti naši gradovi i naša Vojvodina i naša Srbija gde se zna red i gde vladaju zakoni, a ne pravila magije i kriminala“.

Okupljenima se obratio i Miroslav Aleksić koji je istakao da se na današnji dan obeležava međunarodni Dan borbe protiv korupcije.

„Korupcija je nešto sto je razorilo državu Srbiju. Dok se sa njom ne obračunamo, ne može biti bolje“, rekao je Aleksić.

On je pozvao građana da „zašilje olovke“ i da 17. decembra podrže listu „Srbija protiv nasilja“, kao i „normalnost“ i „bolji život“.

Građanima se obratio i Radomir Lazović i podsetio okupljene na zajedničku borbu protiv nasilja na Šordošu i nad prirodnim dobrima, na borbu nad urbanizacijom Novog Sada i nasiljem u medijima.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare