Opozicija sedela u praznoj sali Opštine Žabalj i čekala izbornu komisiju

Izbori 2023 01. dec 202322:52 7 komentara
Printscreen/X

Pošto u zgradi Opštine Žabalj nije bilo članova Opštinske izborne komisije, opozicioni predstavnici su u potpuno praznoj zgradi čekali oko dva sata da se neko pojavi.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ pokušali su da u opštini Žabalj predaju popis kontrolora na izborima, jer je rok za predaju do ponoći, piše portal 021.rs.

Međutim, kako ih niko nije dočekao u opštinskoj izbornoj komisiji, oni su obišli celu zgradu i potom seli u salu skupštine i čekali da se neko pojavi.

POVEZANE VESTI

Kako su izjavili za 021.rs, došli su u skladu sa zakonom oko 20 časova da predaju spisak kontrolora, ali nikog nije bilo. Pojavili su se večeras pošto im je danas već odbijen spisak koji je doneo jedan od njihovih članova.

Umesto da ih dočeka neko iz Opštinske izborne komisije, u zgradi nije bilo nikoga, pa su unutra ušli uz dozvolu portira.

Opozicionari su se prošetali celom zgradom, obišli skoro sve kancelarije i na kraju seli u skupštinsku salu. Za 021.rs su ispričali da ih niko nije ometao u šetnji zgradom.

Kako navode predstavnici opozicije „Srbija protiv nasilja“, to je „nešto nesvakidašnje što se nikada nije desilo u istoriji parlamentarizma“, da neko, kako su rekli, na takav način opstruira izborni postupak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare