Pendarovski: Vučić nije pitao da me stavi u spot, ali mislim da je to gest prijateljstva

Izbori 2023 11. dec 202323:27 10 komentara
N1

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da nema distancu prema srpskim vlastima i ocenio da je gest prijateljstva to što je stavljen u predizborni spot Srpske napredne stranke (SNS) predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ne slažem se da imam distancu. Ne. Moja distanca ne postoji. Mislim da je najbolji dokaz u obratnom pravcu poslednja proslava (Ilindena) u Prohoru Pčinjskom, gde me lično dočekao sprpski predsednik u svetilištu makedonske državnosti. Nemam takav utisak“, rekao je Pendarovski u intervjuu u emisiji „360 stepeni“ emitovanoj na medijskom javnom servisu MTV.

Predsednik Severne Makedonije je to rekao na konstataciju novinara da je „sasvim neočekivano da se pojavio u ; predizbornom spotu SNS-a predsednika Vučića, jer je neko u makedonskoj vlasti ko ima distancu sa sprskim vlastima“.

Pendarovski je, smejući se, rekao da je bio iznenađen jer Vučić nije zatražio njegovu saglasnost za taj spot, ali da to što ga je stavio smatra gestom prijateljstva.

„Napisao sam mu jednu poruku u vezi tog. Rekao sam da me je stavio u spot, da nije kritika, da sam bio iznenađen što sam se sam se video u tom predizbornom spotu. Mislim da je to ipak gest prijateljstva, iako ima ljudi koji drugačije tumače“, rekao je Pendarovski.

Prema njegovim rečima, to je spot za sportska takmičenja i Vučić verovatno nema previse takvih scena u kojima se takmiči sa stranim državnicima.

„Tu koristi scene u kojima ja i on igramo šah istim povodom 2. avgusta. (u Prohoru Pčinjskom)“, objasnio je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare