Pesnik iz Kraljeva: Nisam podržao Vučićevu listu javnih ličnosti, preko prijatelja sam saznao da se nalazim tamo

Izbori 2023 11. dec 202318:05 19 komentara
SNS

Pesnik iz Kraljeva Ivan Novčić poslednji je u nizu javnih ličnosti čije ime se našlo na SNS listi "2000", iako nikada nije dao podršku naprednjacima, niti saglasnost da se nađe u ovoj grupi.

„Slučajno sam saznao, preko jednog prijatelja, da se moje ime nalazi na spisku 2000 potpisnika podrške listi Aleksandar Vučić. Ovim putem želim to da demantujem, jer niti sam šta potpisao niti javno podržao bilo koju listu. Prošle godine sam u Kraljevo doneo nekoliko uglednih književnih nagrada i gradonačelnik Kraljeva me nijednom nije pozvao kako bi se zahvalio u ime svih građana. Sada, odjednom, da li on, ili neko iz njegovog okruženja, svojevoljno me svrstava u takozvanu njihovu naprednjačku elitu“, ističe Novčić za Danas.

On dodaje da nije član nijedne stranke, niti se javno bavi politikom.

„Čudno je i to što je prošle godine gradonačelnik Predrag Terzić sproveo akciju prijema uglednih kraljevačkih književnika, ali mene nikada nije pozvao. Čak su na prijem išli književnici koji se bave politikom, a pripadaju opozicionim strankama. Sve to mi daje za pravo da se osetim kao da živim u kafkijanskoj državi gde su i ovakva čuda moguća“, kaže Novčić.

Podsećamo, jedan od onih koji nisu znali da im se ime našlo na listi je i Uroš Mitjev, trener kajakaške reprezentacije Srbije, prenosi Nova.rs.

„Video sam spisak, došlo je to do mene. Moja želja je da demantujem sve lično. Nisam dao potvrdu i nisam odobrio, ništa nisam potpisao. Moj stav je da kao sportski radnik, pre svega kao trener naše reprezentacije treba da budem u službi celog naroda i samim tim apsolutno politički neutralan. Tako da ne želim ni za opoziciju, ni za bilo koju stranku da se dovodim u pitanje“, rekao je Mitjev za TV Nova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare